Home Driekoningen Donateursactie Projecten

Geen rommelmarkten meer

Jammer, gewoon heel erg jammer. De PMC-commissie is helaas flink kleiner geworden, de kosten voor de organisatie zijn fors hoger geworden en de groep vrijwilligers is uitgedund. We hebben daarom moeten besluiten om geen rommelmarkt meer te houden. Het lukt gewoon niet meer!
We bedanken alle trouwe vrijwilligers en bezoekers die voor meer dan 40 fantastische rommelmarkten hebben gezorgd. Met elkaar hebben we heel veel geld bij elkaar gesprokkeld voor de Derde Wereld. Het is daar goed besteed!

Bekijk de fotoserie ‘Rommelmarkt door de jaren heen’.

Rommelmarkt 2020 afgelast

Helaas, vanwege de Coronacrisis is de rommelmarkt van het PMC in 2020 niet doorgegaan. Alle evenementen waren in juni nog verboden.

De speciale donatie-actie ‘3 euro voor de 3e Wereld’ heeft gelukkig gezorgd voor een fantastische extra opbrengst van € 5238,= die maakt dat we toch de gebruikelijke bijdrage naar onze 11 projecten kunnen overboeken.

Rommelmarkt 2019

In 2019 is de rommelmarkt gehouden in het weekend van 25 en 26 mei, voor het eerst in en om Sporthal Hoeveland in Waalre. De markt heeft het mooie bedrag van € 8.937,33 opgebracht.
Met dank aan AH Waalre en slager Vos voor hun donatie t.b.v. de lunch van de vrijwilligers; firma Groenen voor het hekwerk; firma Coppelmans voor de plantjes in de bloemenkraam; en firma Wijlaars voor de afvoer van het overgebleven materiaal. En natuurlijk: dank aan de ruim 100 vrijwilligers die vr of in het weekend meegeholpen hebben!

40 jaar rommelmarkt

In 2016 hebben wij onze veertigste fancy fair / rommelmarkt gehouden. Een jubileum om een beetje trots op te zijn! Birgit Bergema-Sas, oprichtster van het PMC, zette haar herinneringen aan de begintijd op papier. Haar verhaal kunt u hier downloaden.

In de beginjaren werd als voorloper van de rommelmarkt een fancy fair gehouden in Het Klooster. Ja, de locatie waar de rommelmarkt vele jaren lang plaatsgevonden heeft!
Destijds werden er spulletjes uit India verkocht. Verder was er een keur aan spelletjes en kleine loterijen om de kas van het PMC te spekken. Ringwerpen, ballen gooien, darten en hengelen stonden op het programma. Men kon een voetbal winnen door het juiste aantal bonen in een pot te raden; de pop zou als prijs mee naar huis gaan met degene die haar verjaardag raadde. Er was een enveloppenspel en natuurlijk werd ook toen al aan de inwendige mens gedacht: mmm, eigengebakken poffertjes!

Kijk hier voor meer foto’s uit de oude doos (met dank aan Zus Bijnen).