Home Driekoningen Donateursactie Projecten

Projecten

PMC Waalre ondersteunt projecten in de Derde Wereld die binding hebben met Waalre. Het aantal heeft geschommeld door de jaren heen. Momenteel gaan donaties naar 5 projecten.
Dorpsgenoten of voormalig dorpsgenoten zijn betrokken bij allerlei kleinschalige initiatieven die met minimale overheadkosten voor grote effecten proberen te zorgen. Dat is de moeite waard om te ondersteunen!

African Child Foundation (Kenia)
SYPO (Oeganda)
Van der Looij Welfare Foundation (Sri Lanka)
Project van Ria Schutte (Tanzania)
Inside the Same (Tanzania)

Frater Henry Simaro in Kenia

De ACF (African Child Foundation, een initiatief van Waalrenaren Fred en Nell Stetter) steunt het werk dat frater Henry doet voor Aids- en oorlogswezen. Voor hen worden schooltjes gebouwd, en er wordt opvang verzorgd bij gastgezinnen of in een internaat.

SYPO Oeganda

SYPO is een organisatie die microkredieten in Oeganda verleent. Vrouwen kunnen hiermee bijvoorbeeld een koe of geit aanschaffen om in hun eigen onderhoud te voorzien. SYPO vraagt bij leningen geen onderpand, waardoor de hulp erg laagdrempelig is.

Zie ook www.sypo.nl/.

De projecten van de Stichting Van der Looij Welfare Foundation in Sri Lanka

Deze stichting zet het werk voort van de overleden pater Harry van der Looij. In Baddegama worden onder andere een school en een naaiatelier voor kansarme vrouwen gesteund.

Zie ook www.projectsrilanka.nl/.

Project van Ria Schutte in Tanzania

Ria Schutte steunt een school voor kansarme meisjes in Tanzania. De school is destijds mede opgezet door haar oom, de overleden pater Jan Bosman. De donatie van het PMC wordt door Cordaid verdubbeld.

Inside the Same in Tanzania

Stichting Inside the Same zet zich in om kinderen met albinisme in Tanzania kansen op een beter leven te geven.

Zie ook www.insidethesame.com.