Home Driekoningen Donateursactie Projecten

Driekoningen-zingen

Al zeker sinds 1971 collecteren ‘koningen’ in Waalre voor het goede doel (de foto hiernaast is gemaakt rond 1985; uit de collectie van Waalres Erfgoed).

Driekoningen ook in 2022 online

Vanwege de Coronacrisis kan de Driekoningen-actie van PMC Waalre ook in 2022 niet op de normale manier doorgaan! Heel jammer, want dit is al zo lang traditie.
De collectebussen, mantels en kronen blijven opgeborgen. De kinderen van De Wilderen die zo enthousiast verkleed de deuren langsgingen voor het goede doel, moeten weer een jaar overslaan.

Zult u het missen: “Driekoningen, geef mij een nieuwe hoed”? Dan hebben wij goed nieuws voor u. Vanaf 2 januari staat het speciale Driekoningenfilmpje online. Bekijk het coronaproof vanuit uw eigen huis op driekoningenlied.

PMC Waalre hoeft geen snoep, maar een kleine bijdrage voor onze projecten is altijd welkom. Deze kunt u overmaken op NL 31 RABO 0155 7954 65 tnv RK Parochie Heilige Willibrord, inzake PMC Waalre. Hartelijk dank!

Driekoningen in normale jaren

In Waalre gaan de kinderen met Driekoningen niet voor zichzelf op pad maar voor het goede doel.
Tientallen kinderen worden in het laatste weekend van de kerstvakantie op zondag door de leden van het PMC verkleed als koning. In groepjes van drie gaan de koningen op pad om in een paar straten te collecteren voor de Waalrese ontwikkelingsorganisaties. Met een paar uurtjes ‘werk’ verdienen de kinderen de nodige euro’s en daarbij héél veel snoep voor zichzelf.

In 2020 werd de actie gehouden op zondag 5 januari en bracht € 1185,63 op.

Met dank aan basisschool De Wilderen in Waalre, waar wij ieder jaar kinderen mogen werven voor deze leuke actie. Bovendien bedanken wij Kinderstad, waarvan wij enkele ruimtes mogen gebruiken als ‘actiecentrum’ om de kinderen vooraf en na hun route op te vangen.

Bekijk de fotoserie ‘Driekoningen-zingen door de jaren heen’.